'Dit is de tweede zaterdag; we zijn benieuwd of het minder druk wordt dan vorige week'

De zuidelijke ringweg is afgesloten
De zuidelijke ringweg is afgesloten © Joey Lameris/112Groningen.nl
Met spanning wordt afgewacht hoe het verkeer in de stad Groningen zaterdag gaat reageren op de afsluiting van de zuidelijke ringweg.
Vorige week zaterdagmiddag ontstonden files voor het Hoofdstation en De Oosterpoort. Het verkeersteam heeft daarom afgelopen week een aantal maatregelen genomen.

Langer groen

'We hebben verkeerslichten aangepast', vertelt Anita de Jager van Groningen Bereikbaar. 'Sommige verkeersstromen krijgen daardoor langer groen. Dit moet de doorstroming op de omleidingsroute bevorderen.'

Vakantie

'We gaan ervan uit dat mensen inmiddels wel gewend zijn aan de nieuwe situatie, maar op zaterdag is er veel recreatieverkeer. En het is vakantie, dus er komt ook vast veel nieuw verkeer langs.'
Als het verkeer zaterdag opnieuw vastloopt, worden de verkeerslichten opnieuw aangepast. 'We blijven daar bovenop zitten', besluit De Jager.
De zuidelijke ringweg is zes weken gesloten vanwege het intrillen van damwanden die nodig zijn voor de aanleg van een tunnel. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.