FC Groningen wint in Duitsland van Hannover 96

FC Groningen heeft zaterdagmiddag het oefenduel in Duitsland tegen Hannover 96, dat uitkomt in de 2.Bundesliga, met 1-0 gewonnen.
FC Groningen-trainer Danny Buijs begon tegen Hannover voor het eerst in de voorbereiding met zijn beoogde basis: Padt; Absalem, Itakura, Te Wierik, Zeefuik; Matusiwa, Lundqvist, Doan, Gudmundsson, Hrustic; Sierhuis.

'Generale'

Hannover, dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga, begint volgende week aan de competitie. De wedstrijd tegen FC Groningen in het Eilenriedestadion, het tweede onderkomen van de Duitsers, was zodoende de 'generale repetitie' voor Hannover.

Sierhuis

FC Groningen was in de eerste helft gevaarlijk met een aantal uitstekende aanvallen. Na ruim tien minuten was het Kaj Sierhuis die, na een mooie pass van Ajdin Hrustic, de Duitse doelman verschalkte met een mooie boogbal.

Tweede helft

Na rust was niet alleen de onweerslucht dreigend, ook de Groningers waren opnieuw meerdere malen gevaarlijk. De Duitsers hadden in de tweede helft eveneens een paar grote kansen, maar er werd niet meer gescoord. Wel viel er een enorme bak water uit de hemel, direct na het eindsignaal.