Fotofinish geeft uitsluitsel over winst in 'De Bult'

Het wielercriterium 'Rondom de Bult van Usquert' is gewonnen door Huub Deelstra uit Hoogeveen. Hij versloeg Johan Knol uit Bakkeveen met miniem verschil.

Niemand wist meteen na afloop van de koers over 80 kilometer wie de winnaar was. De één was ervan overtuigd dat Knol zijn band als eerste over de streep drukte, de ander zag toch duidelijk het wiel van Deelstra een fractie eerder over de meet komen. 

De jury gaf uitsluitsel na bestudering van de finishfoto. Dat was nodig omdat het verschil tussen de beide wielrenners slechts éénduizendste van een seconde was. De 19-jarige Deelstra pakte zodoende zijn eerste zege bij de elite- en beloftenrenners. 

Nieuwe leider

De sprintzege op Knol was knap. Deelstra kwam als eerste uit de laatste bocht, maar zag Knol langszij komen. Met een laatste krachtsinspanning 'jumpte' de Drent nog net over hem heen.

Knol kon na afloop nog wel een beetje lachen. Hij is de nieuwe leider in de Rabobank Criterium Cup. Hij reed Mark Prinsen, de winnaar van Bedum, uit de leiderstrui. Er staan nog twee wedstrijden op het programma: Delfzijl en Winsum.

Meer over dit onderwerp:
sport USQUERT
Deel dit artikel:

Recent nieuws