Instellingen

Rondje Groningen: Waar staat dit torentje?

Mooi, maar waar staat ie?
Mooi, maar waar staat ie? © RTV Noord
Een accurate hoeveelheid Dengs, een nieuwe roze dag, oranje boven én onder en een raadplaat met een torentje. Hier is weer een verhelderende, verse editie van Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Het is niet de eerste keer

Dat we een kritische noot lezen over het verkeergedrag van de witte auto's die auto's controleren op foutparkeren.

2) Vrolijke nieuwe roze dag!

Vorige week was het roze woensdag in de Nijmeegse Wandel4Daagse, nu is het roze maandag op de kermis in Tilburg. Het Groninger Forum wappert lekker mee.

3) 33 jaar geleden

Rust nog altijd in vrede, Ede.

4) De juiste hoeveelheid Dengs

In lijn met de echte klok van de Martinitoren, zou het nog altijd actieve Twitter-account van de Martinitoren niet ook verkeerd moeten slaan?

5) Ommeland wil Stadjers trekken

Oud-wethouder Harry Houwerzijl pleit dat dat Delfzijl snel moet bouwen om woningvraag vanuit Stadjers op te vangen. En Oldambt mag volgen, zegt Johan.

6) Oranje onder en boven

Met dit heerlijke zomerweer weten verschillende fotografen de prachtige Oranje landen en luchten in Groningen te kieken.

7) Quizvraag

Zonder het onderschrift te lezen. Waar staat dit prachtige torentje?

8) Herman en Monique willen gasloos voor iedereen

En houden op een site bij hoe ze dat doen. 'Ons doel is een betaalbaar systeem voor iedereen. Het ombouwen van de installatie kost natuurlijk wel geld maar de verbruikskosten ten opzichte van het gas blijven nagenoeg gelijk.'
Op Twitter laten ze weten dat het nog niet stormloopt qua aandacht.

9) Stukje opvoeding: Heb jij ook droppings gedaan vroeger?

En dan nog dit artikel dat voor een landelijk lolletje zorgt op sociale media. Volgens de New York Times zijn de aloude 'droppings' uit je jeugd altijd al een tekenend Nederlands onderdeel van je opvoeding geweest. De reacties zijn soms hilarisch.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Ook in de vakantie. Groetjes!