Instellingen

Man heeft geen spijt van verkrachting stiefdochter en moet de cel in

De rechter veroordeelde de man voor verkrachting
De rechter veroordeelde de man voor verkrachting © Jos Schuurman/FPS
Een 55-jarige man uit Hoogezand die zijn 16-jarige stiefdochter verkrachtte, is veroordeeld tot tien maanden cel. Daarnaast kreeg hij ook vijf maanden voorwaardelijk. De man moet zich laten behandelen.
Het meisje werd in maart van 2012 door haar stiefvader verkracht. De man bekende dat hij seks met haar had, maar ontkende dat dit met dwang was gebeurd. Het slachtoffer deed pas drie jaar later aangifte, vanwege schaamte en angst voor haar stiefvader. 

Geen spijt

De rechter rekende de man zwaar aan dat hij geen spijt toonde en als excuus heeft dat hij toen dronken was. Hij wijst haar aan als initiatiefnemer en voelt zich niet verantwoordelijk, zei de rechter. 
Twee weken geleden bleek op de zitting dat de man zijn stiefdochter een dag na de verkrachting geld gaf om een morning-afterpil te halen.

Lang geduurd

De rechter hield er rekening mee dat de zaak na de aangifte nog lang bij het Openbaar Ministerie (OM) op de plank lag. Dit had anders gemoeten, zei de rechter. Het OM eiste twee weken geleden twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. 
De man moet het slachtoffer een schadevergoeding van 7000 euro betalen.