Instellingen

Groningse roeiers geselecteerd voor WK Junioren in Tokio

De Groningse roeiers Felix Mebius en Hannah van der Sluijs vertegenwoordigen Nederland begin augustus op het wereldkampioenschap roeien voor junioren in Tokio.
De twee leden van de Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze in Stad zijn door de Nederlandse Roeibond geselecteerd.

'Succesvol seizoen'

De club heeft naar eigen zeggen een succesvol seizoen achter de rug: ze schreven ruim veertig nationale wedstrijden op hun naam en gingen er aan het eind van het wedstrijdseizoen vandoor met de zogenoemde ARB-beker, voor 'de meest succesvolle roeivereniging van Nederland'.

Dubbelvier

Mebius en Van der Sluis komen op het wereldkampioenschap allebei uit in de dubbelvier. Dat betekent dat tijdens de wedstrijd twee boten tegen elkaar strijden, met daarin vier roeiers. Aan het WK voor junioren doen alleen sporters mee onder de 19 jaar.

Hard trainen

De roeiers moeten voorafgaand aan het WK in Tokio twee keer per dag trainen. Dat betekent minder afspreken met vrienden, legt Mebius (17) uit. 'Die zie ik nu een stuk minder. Maar dat komt na het WK wel weer.'
Het wereldkampioenschap in Tokio duurt van 7 augustus tot en met 11 augustus.