Instellingen

FC Groningen wint in Norg door hattrick Benschop

FC Groningen heeft ook het laatste oefenduel in aanloop naar de competitie gewonnen. Eerstedivisionst FC Eindhoven werd in Norg met 3-0 verslagen.
FC Groningen-trainer Danny Buijs begon met de volgende spelers aan de wedstrijd: Van Duin, Van Hintum, Van de Looi, Miguel, Sopacua; Van Kaam, Warmerdam, Schreck, Breij; Benschop en El Hankouri.

Hattrick Benschop

Charlison Benschop maakte na ruim een kwartier spelen de openingstreffer vanaf de strafschopstip, na een overtreding op Mo El Hankouri. Benschop verdubbelde in de vijfendertigste minuut de score met het hoofd, uit een verre ingooi van Bart van Hintum.
Twee minuten voor rust maakte Benschop zijn hattrick compleet, opnieuw vanaf de stip, en opnieuw na een overtreding op El Hankouri.

Tweede helft

In de zesenvijftigste minuut waren alle veldspelers gewisseld en speelde FC Groningen in de volgende opstelling: Van Duin, Absalem, Itakura, Te Wierik, Zeefuik; Matusiwa, Lundqvist, Doan, Gudmundsson; Sierhuis en Hrustic. 
FC Groningen bleef de bovenliggende partij. Eén minuut voor tijd werd er nog wel een doelpunt van FC Eindhoven afgekeurd wegens hands.

Open Dag

Zondag van 13.00 tot 17.00 uur is de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen in en rondom het stadion. Dan wordt ondermeer de selectie gepresteerd.