Instellingen

Rondje Groningen: Waar veeg jij liever je voeten aan af?

Aan welke deurmat veeg jij liever je vieze voeten af?
Aan welke deurmat veeg jij liever je vieze voeten af? © Omrop fryslan
Hoe hoog is een 75 meter hoge studententoren als je naar de rest van de stad kijkt? Hoe wordt de zuidelijke ringweg ook alweer? En wat doet Hans Nijland in zijn pensioen? Tijd voor Rondje Groningen!
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Koude douche voor brug en auto

We hadden er al over bericht, maar de Provincie zelf vindt het ook bijzonder: de bruggen hebben zoveel behoefte aan water om te blijven functioneren, dat je soms op een brug door een waterplas rijdt.

2) De Hoogeweg is HOOG

Jan Hekman maakt het maar even duidelijk hoe hoog deze 75 meter hoge studententoren in de stad Groningen wordt.

3) Oh ja, zo wordt het

Peter herinnert aan een 3D-impressie over hoe de zuidelijke ringweg moet worden. Goed om je te bedenken, als je nu weer eens de halve stad moet omrijden.

4) Waar veeg jij liever je voeten aan af?

Een Friese vlag of een Groningse vlag? Dat vraagt Omrop Fryslan zich af. Er wordt volop op gereageerd, maar misschien kunnen we toch voor een Groningse wind in de reacties zorgen? ;-)

5) Willen we meer of minder vluchten...

... op Groningen Airport Eelde? Vanochtend plaatsten we een betoog op de website voor een betere vluchtverdeling in den lande. Ofwel: meer vluchten op Eelde. Op Twitter gaan mensen er fel met elkaar over in discussie.

6) Weer die Lepelaars

Met deze temperaturen voelen lepelaars zich prima thuis in deze provincie. Het is een bijzonder (en prachtig) gezicht.

7) Mooi Paterswoldsemeer

Door de lens van Joel Doldersum.

8) Mooi Oosterpark

Door de lens van @mrofcolorsphotography.

9) Nijland geniet van pensioen

Nadat Hans Nijland afzwaaide als directeur van FC Groningen, heeft hij vooral veel genoten van zijn vrije tijd. Vandaag bracht Nijland een bezoek aan FC Groningen Media, waar hij liet weten uit te kijken naar het nieuwe voetbalseizoen. Als voetbalsupporter welteverstaan.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Zweet jezelf hier door ons archief. Moi!