Instellingen

'Zijn er wel huisartsen tijdens vakanties in Oost-Groningen?'

De partij vreest voor het aantal huisartsen volgende zomer
De partij vreest voor het aantal huisartsen volgende zomer © ANP
Huisartsenpraktijken in met name Oost-Groningen hebben steeds meer moeite om in de vakantieperiode vervangers te vinden.
Dat constateert de Statenfractie van de ChristenUnie. De vierkoppige fractie stelt daarom vragen aan het provinciebestuur om het probleem inzichtelijk te krijgen.

Vrees voor de volgende

Volgens de partij is het huisartsen deze zomer met pijn en moeite gelukt om vervangers te vinden, maar vreest het voor de volgende zomer. Ook constateert de partij dat er bij ziekte steeds moeilijker is om vervangers te vinden.
'Is huisartsenzorg in de toekomst in vakantieperiodes nog beschikbaar in Oost-Groningen?', vraagt Statenlid Margriet Donker zich af. 'Welke gevolgen kan dit hebben voor de leefbaarheid van een dorp of regio?'

Betere spreiding

Donker wil onder meer weten op welke plaatsen dit probleem in de provincie speelt. De CU-fractie wil van het provinciebestuur weten welke mogelijkheden er zijn om te zorgen voor een betere spreiding en beschikbaarheid van huisartsenzorg in Oost-Groningen en de rest van de provincie.