Nationaal park Lauwersmeer krijgt geld om 'aantrekkelijker te worden'

Het Lauwersmeergebied
Het Lauwersmeergebied © Reint Verkerk
Lauwersmeer krijgt, samen met de twintig andere nationale parken in ons land, zes miljoen euro om 'aantrekkelijker te worden en meer bekendheid te krijgen'.
Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Dat meldt het Algemeen Dagbad.

Kwetsbaar

Naast Lauwersmeer is ook het eiland Schiermonnikoog een nationaal park. 'Natuur is de basis van ons bestaan', schrijft Schouten. 'Mensen genieten van natuur en worden er door geraakt. Maar natuur is vaak ook kwetsbaar en verdient daarom onze aandacht en bescherming.'
Het geld, dat moet worden aangevuld door provincies en gemeenten, is bedoeld om de nationale parken te vernieuwen. De miljoenen komen beschikbaar in de periode 2020 tot 2022.

Trekpleister voor toeristen

'We zijn er dolblij mee', zegt Jori Wolf van het Nationale Parken Bureau, dat bij Staatsbosbeheer is gevestigd. 'De laatste jaren is al veel gedaan om de parken beter op de kaart te zetten. In het buitenland zijn nationale parken vaak een trekpleister voor toeristen. Dat willen we ook in Nederland.'