Vanaf vandaag: geen treinen op drie trajecten vanuit Stad

Ben je van plan om deze week met de trein te reizen? Houd dan rekening met extra reistijd.

Want tussen Groningen en Assen, Groningen en Weener en Groningen en Veendam rijden tot en met woensdag 7 augustus geen treinen, maar bussen.

Plaatsen Helperzoomtunnel

Dat heef te maken met het plaatsen van de Helperzoomtunnel in Groningen, die onder het spoor komt te liggen. Aanvankelijk zou dat al vorig jaar mei gebeuren, maar de operatie werd op het laatste moment afgeblazen.

De werkzaamheden aan de Helperzoomtunnel, onderdeel van de grootschalige aanpak van de zuidelijke ringweg, zijn overigens live te volgen via een webcam.

Nieuwe verbinding tussen twee wijken

De Helperzoomtunnel wordt een verbinding voor auto's, fietsers, bussen en hulpdiensten tussen Helpman/Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor (Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt). Vrachtwagens mogen er niet doorheen. De tunnel komt in de plaats van de spoorwegkruising bij de Esperantostraat.

Spannende operatie

Het plaatsen van de tunnel is een grote, en wellicht ook spannende operatie. De tunnel zou aanvankelijk vorig jaar geplaatst worden, maar toen werd de operatie afgeblazen omdat de grond veel meer bewoog dan verwacht. Ditmaal zijn er verschillende nieuwe voorbereidingen getroffen.

Dit is een update van het artikel dat eerder afgelopen zaterdag werd geplaatst. Er is informatie toegevoegd over de bestemming en eerdere problemen met de Helperzoomtunnel.

Lees ook:

- Treinreizigers kunnen acht dagen ongestoord richting Randstad

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws