Instellingen

Marten Luiten sluit EK af met driemaal zilver: 'Droomde ik van'

Marten Luiten gaat na het EK voor junioren in Italië met drie zilveren medailles terug naar Winschoten. Hij scoorde met zijn merrie Fynona 77,99 procent in de Kür op Muziek. Hij pakte eerder ook al twee zilveren medailles.
Op de kürmuziek bleef de Groningse ruiter een halve procent achter op de Duitse Jana Schrödter, die het goud won. Zij bleef Luiten zaterdag ook al voor op de individuele dressuurproef.

'Ongelooflijk'

'Drie keer zilver, daar droomde ik natuurlijk van. Maar dat het op een EK dan ook nog zo goed lukt is natuurlijk ongelooflijk', vertelde Luiten na afloop.
Volgens de 17-jarige ruiter ging de Kür direct al goed en verliepen alle onderdelen zonder grote fouten. 'In de kürmuziek zitten accenten bij de wissels, ik moet dan echt goed in het ritme zitten, anders is het niet mooi. Dat lukte nu helemaal. Na afloop van de kür had ik een goed gevoel.'

Young Riders

Het is voor Luiten het laatste jaar bij de Junioren. 'Al ben ik wel van plan om door te gaan bij de Young Riders. In principe kent Fynona alle oefeningen. Ik moet zelf nog de ervaring krijgen om dat in een proef aan elkaar te rijden', blikte hij vooruit.