Oprit naar Ring Oost blijft meerdere dagen dicht vanwege verzakt wegdek (nu met kaart)

De oprit op de Noordzeeweg naar de oostelijke ringweg in Groningen is de komende dagen afgesloten. Het wegdek is verzakt.

'Op het laatste moment dat we gemeten hebben, was de verzakking 21,5 centimeter', zegt woordvoerder Jan van der Meide van de provincie Groningen.

Het zou inklinking van de grond kunnen zijn, maar het blijft gissen
Kees Kuipers-Dienst Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen

Afbeelding

Gissen naar de oorzaak

Het is niet bekend wat de oorzaak is van de verzakking. 'Het zou inklinking van de grond kunnen zijn, maar het blijft gissen', zegt projectleider Kees Kuipers van de Dienst Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen.

Het is bouwvak en alle aannemers zijn druk bezig met de klussen die ze al hadden. Dit moet er tussendoor
Kees Kuipers-Dienst Beheer en Onderhoud van de provincie Groningen

Aannemer zoeken

Volgens Kuipers is het vinden van een aannemer ook een groot probleem. 'Het is bouwvak en alle aannemers zijn druk bezig met de klussen die ze al hadden. Dit moet er tussendoor', legt hij uit.

Gevolgen voor het verkeer

Verkeer dat uit de richting Bedum/ Uithuizen de oostelijke ringweg op wil rijden, wordt doorgestuurd naar de afrit De Hoogte en kan daar keren om alsnog de oostelijke ringweg op te rijden.

Afbeelding
De huidige, tijdelijke situatie van Bedum naar de de oostelijke ringweg

Wel naar Bedum en Uithuizen

Het verkeer dat vanaf de oostelijke ringweg naar Bedum wil, kan nog wel de Noordzeeweg op. Dat stuk weg maakt deel uit van de omleidingsroute voor verkeer dat richting Winsum moet. Dat kan namelijk niet over de N361, omdat ook daar aan de weg wordt gewerkt.

Ook wel naar noordelijke ringweg

Het verkeer kan ook nog wel vanaf de oostelijke ringweg de noordelijke ringweg op. De oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg vormen gezamenlijk de officiële omleidingsroute, die is ingesteld vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws