Faillissement dreigt voor kinderwinkel A Little Lovely Company

Little Lovely Company had twee winkels in stad waarin je dit soort ijsjes kon eten
Little Lovely Company had twee winkels in stad waarin je dit soort ijsjes kon eten © Little Lovely Living
Er wordt een faillissement aangevraagd voor de Groningse groothandel in kinderspulletjes A Little Lovely Company.
De rechtbank verleende het bedrijf, dat in vijf jaar tijd uitgroeide tot een groothandel met op het hoogtepunt negentig, maar nu nog 35 medewerkers, maandag surseance van betaling. Maar de groothandel is niet meer te redden, zegt curator Gerard Breuker, na overleg met de eigenaren van het bedrijf: 'Er is geen bevredigende regeling te treffen met de schuldeisers.'

3200 winkels

Ontwerpsters en oprichters Judith de Ruijter en Nikki Hateley: moeders van samen zeven kinderen, richtten hun bedrijf op in 2014.
De startup groeide uit tot een bedrijf dat levert aan ruim 3200 (web)winkels, distributeurs en agentschappen, waaronder - volgens de eigen website - Wehkamp, Prenatal, Hudson Bay, Selfridges, Galerie Lafayette, El Corte Ingles en MOMA.
De collecties omvatten onder andere sfeer- en nachtlampjes, lightboxen, unieke letterbanners en andere producten voor kinder- en woonkamers.

Twee winkels in stad Groningen

Little Lovely Company opende de afgelopen jaren bovendien, behalve haar hoofdkantoor aan de Stavangerweg, ook twee fysieke panden in de stad Groningen. Dat gebeurde onder de noemer Little Lovely Living.
Eén was te vinden aan de Astraat en zelfs één aan de Herestraat. Daar werden eigen producten verkocht, maar er zat ook een eetbestemming op beide winkels. Zo werden er bijvoorbeeld bontgekleurde 'unicorn' ijsjes en toetjes verkocht.
Het bedrijf had één hit, een soort licht-letterbak
Gerard Breuker - Curator

Te snelle groei

Volgens Breuker schrijven de eigenaren het faillissement toe aan de te snelle groei: 'Het bedrijf had één hit, een soort licht-letterbak, die zo aansloeg dat er razendsnel personeel moest worden ingehuurd om die overal aan de man te brengen. Na een paar maanden kwamen concurrenten met vergelijkbare producten en zakte de omzet in. Maar toen zat het bedrijf al aan dat personeel vast. De vaste kosten werden daardoor te hoog.'
Het bedrijf sloot de deuren aan de Herestraat na een korte tijd. De oudere vestiging aan de Astraat ging eind mei dicht.