Bewoners Weitezicht klagen over warmte: 'Het wordt hier wel 42 graden'

Bewoners zijn helemaal klaar met de hitte in wooncomplex Weitezicht in Vlagtwedde. Volgens hen wordt het er op warme dagen wel 42 graden. Maandagmiddag was het er rond de dertig graden, terwijl het buiten ongeveer zes graden koeler was.

Volgens bewoner Willem Buls komt dat door de warmte van de afgelopen dagen. 'De warmte blijft in het gebouw zitten. Dat gaat er niet zomaar uit. Het is restwarmte van de afgelopen weken', vertelt Buls.

'Was geen geld voor'

De 74-jarige bewoner trok bij ons aan de bel, omdat er volgens hem niets gedaan wordt door beheerder Acantus. 'We hebben weleens om zonwering gevraagd, maar daar was geen geld voor', zegt Buls. 'Later hebben we nog een bericht gestuurd, maar dan kreeg je geen reactie terug.'

Bewoner Willem Buls.(Foto: Martijn Klungel/RTV Noord)

Afbeelding

Vooral bewoners van de bovenste etage klagen over de warmte. 'Ik heb MS en als je die kwaal hebt, kun je helemaal niet tegen de warmte', zegt een bewoner. Een paar deuren verderop ligt Sieny Potze-Groen. Volgens haar man, Johannes Potze, kon ze de warmte niet meer aan.

Onderuit gegaan

'Ze is vanmorgen in de kamer één keer ondersteboven gegaan vanwege de warme. Zojuist ook een keer in de douche. Door de warmte kan ze nu niet meer omhoog komen', vertelt Potze.

De oplossing? Volgens Buls moeten er zonweringen geplaatst worden, net als airconditioning. Beheerder Acantus zou dit volgens hem moeten doen.

'Geen recente meldingen'

Meerdere bewoners van Weitezicht trokken maandag bij RTV Noord aan de bel, waarna er bij Acantus om opheldering werd gevraagd.

De woningcorporatie laat via een woordvoerder weten dat er geen recente meldingen van warmteoverlast zijn geweest in het complex. Ook laat Acantus weten dat er op dit moment geen plannen zijn voor aanpassingen aan het complex. 

Wel heeft Acantus besloten om met de bewonerscommissie in overleg te gaan. Dat gebeurt bij het eerstvolgende overleg.

Meer over dit onderwerp:
VLAGTWEDDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws