'Provincie Groningen slecht voorbereid op komst elektrische auto's'

Groningen staat op de 119e plaats van de 355 gemeenten in Nederland als het gaat om het aantal laadpalen dat nodig is om de behoefte te dekken.

Dat blijkt uit een inventarisatie van onderzoeksbureau Over Morgen. De andere gemeenten in onze provincie scoren nog veel minder.

Met uitzondering van Stadskanaal dat de 254e plaats bezet, behoren alle Groningse gemeenten tot de 50 gemeenten die het slechtste zijn voorbereid op de groei van het aantal elektrische voertuigen.

Het onderzoeksbureau keek ook naar de verwachte situatie in 2025. Die is dan niet veel verbeterd.

De gemeente Groningen is dan zelfs van de 119e plaats afgezakt naar de 143e plek. De toppers zijn zowel nu als over 6 jaar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Het onderzoek

Voor de benchmark 'openbaar laden' heeft elke gemeente een score gekregen tussen 0 en 100. Deze score geeft inzicht in de mate waarin het huidige netwerk van openbare laadpalen is voorbereid op toekomstige vraag van elektrische voertuigen van bewoners in 2020.

Er is rekening gehouden met enerzijds de aanwezigheid van laadinfrastructuur in de nabijheid en anderzijds de mate waarin in de verwachte behoefte kan worden voorzien met het huidige aanbod. Rekening houdende met een maximaal aantal gebruikers per laadpaal

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws