Lopend Vuur: Laat vrouwen zelf bepalen of ze hun gezicht willen bedekken

In het onderwijs, openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen is het vanaf vandaag niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen.

In de volksmond heet dit het boerkaverbod, maar de 'Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' gaat ook om nikabs, integraalhelmen en bivakmutsen. Het idee hierachter is dat mensen elkaar moeten aankijken en herkennen voor de communicatie en voor identificatie.

Alhoewel de wet vandaag ingaat, hebben al verschillende instanties laten weten dat ze de wet niet gaan handhaven. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam liet weten niet te zullen handhaven omdat ze politiemensen liever inzet voor bijvoorbeeld de aanpak van georganiseerde misdaad. En ook Rotterdam en Utrecht lijken de wet niet te gaan handhaven.

Hoe denk jij hierover? Praat mee in ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Roken

'Als je toch bijna nergens mag roken, verbied het dan gewoon', was woensdag ons Lopend Vuur. Van de 5.620 stemmers was 59 procent het daarmee oneens, 41 procent was het eens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws