Wereldbazar verliest rechtszaak; Oldambt houdt miljoenen op zak

Een nieuwe tegenslag voor Wereldbazar B.V. Het bedrijf heeft een miljoenenclaim neergelegd bij de gemeente Oldambt, maar die vordering is door de Rechtbank Noord-Nederland afgewezen.

Dat betekent dat Oldambt niet over hoeft te gaan op een betaling van iets minder dan 3,4 miljoen euro. Wereldbazar kan daarentegen fluiten naar de centen én moet de proceskosten van ruim elfduizend euro betalen.

Bewust vertraagd

Wereldbazar B.V. is van mening dat de gemeente Oldambt 'het project structureel heeft vertraagd en dat er sprake is van besluitaansprakelijkheid omdat de door Oldambt genomen besluiten zijn vernietigd'.

Oldambt kan zich niet in die verwijten vinden en vindt de rechter aan haar zijde. Wethouder Erich Wünker: 'De uitspraak is duidelijk. Dit is gunstig, wij zijn hier natuurlijk blij mee.'

Verrast

Petra van Gaanderen, directeur van Wereldbazar B.V., was verrast door het nieuws. 'Ik wist het nog niet. Maar ik blijf erbij dat negen jaar aan procedures gewoon te lang is. Een gemiddelde procedure duurt maximaal een jaar.'

Moegestreden is Van Gaanderen allerminst, vertelt ze. 'Ik heb heel veel energie. Soms moet je gewoon een nacht goed slapen. Nee, uit het veld geslagen ben ik absoluut niet!'

Van Gaanderen laat weten dat zij overweegt om in hoger beroep te gaan.

Wereldbazar

Het bedrijf heeft plannen voor een bazaar in Winschoten. De overdekte markt, waar voornamelijk exotische en oosterse producten moeten worden verkocht, moet ruimte bieden aan 550 ondernemers.

Andere rechtszaak

Eerder meldde RTV Noord dat het niet meer botert tussen kopstukken Petra van Gaanderen en Sedat Güren. Projectleider Güren heeft een zaak aangespannen tegen directeur Van Gaanderen. Hij eist ruim 20.000 euro voor achterstallig salaris en vakantiegeld.

Die zaak is nog onder de rechter.

Lees ook:

- Wereldbazar verliest rechtszaak van Oldambt en kan fluiten naar tonnen

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws