Vuurwerk! De Helperzoomtunnel ligt op zijn plek (update)

De Helperzoomtunnel ligt op zijn plek. Even voor 12.00 uur werd er vuurwerk ontstoken om te vieren dat de tunnelbak geplaatst is.

Het plaatsen liep enige vertraging op. Zaterdagochtend zou het inschuiven van de tunnel om 5.30 uur beginnen, maar werd tot 9.00 uur uitgesteld.

Het plaatsen begon woensdag al met het afgraven van zand. Zaterdag zou er een vervolg worden gegeven aan de klus.

Bert Kramer van aannemer Combinatie Herepoort is blij dat de tunnel op zijn plek ligt. 'Het ging als een speer, de tijd die we gisteren verloren hebben we nu weer ingelopen.'

Vertraging

De vertraging ontstond vrijdagavond. Er moesten 'schuifbanen' aangebracht worden. Bij het aanbrengen daarvan bleek de ondergrond niet stevig genoeg. Zaterdagochtend is er begonnen met het toevoegen van extra zand.

'Als de tunnelbak er eenmaal ligt moet hij niet alsnog verzakken', aldus Kramer. Rond 9.00 uur is er begonnen met het inschuiven van de tunnelbak. Om 12.00 uur lag de bak op zijn plek.

Schuifbaanconstructie

Een schuifbaanconstructie van 45 meter moet ervoor zorgen dat de tunnel zaterdag definitief op de juiste plek wordt gezet. De tunnelbak weegt zes miljoen kilo en steunt op de constructie.

Mensen die het plaatsen van de tunnel wilden bekijken, konden het vanaf de tribune volgen.

Update: Bericht is aangepast nadat er begonnen is met het inschuiven van de tunnelbak en er een eindtijd is gegeven. Inmiddels ligt de tunnel op zijn plek.

Lees ook:

- Volg hier live het plaatsen van de Helperzoomtunnel
- Drukte bij kijktribune Helperzoomtunnel: 'Ik heb er de wekker voor gezet'
- Lees hier alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws