De hele vuilstortplaats is versierd: Be gaat met pensioen

Be Eling in gesprek met Beppie van der Sluis
Be Eling in gesprek met Beppie van der Sluis © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Heel Nieuwe Pekela mag het weten: Be Eling gaat met pensioen. Het hele dorp hangt vol met affiches en de vuilstortplaats, waar Eling werkt, is versierd. Reden genoeg voor het Expeditie-team om de pensionado op te zoeken.
12,5 jaar lang heeft Eling gewerkt bij de vuilstortplaats. 'Wat ga je het meeste missen?', vraagt Expeditie Grunnen-presentatrice Beppie van der Sluis. 'Nou, die jongens niet hoor, die zijn vervelend', grapt Eling.
Zijn collega's willen zijn laatste dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast het kantoor van Eling staat een pop met een rollator, zijn kantoor zelf hangt vol met versiering en er prijkt een groot spandoek op het hek van de vuilstortplaats.
Het spandoek voor Be (Foto: Marthijs Veldthuis/RTV Noord)
Eling zegt dat hij vooral de mensen gaat missen, die regelmatig naar de vuilstort kwamen. 'Ik heb met alle plezier voor de mensen uit Pekela klaar gestaan', vertelt hij. 'Van mij had hij nog wel twee jaar door gemogen', zegt één van de vaste klanten van Eling. Bescheiden en een beetje emotioneel neemt Eling het compliment in ontvangst:
'Het is tijd voor iets anders, je moet ook naar je gezondheid luisteren', vertelt Eling. 'Wat ga je nu dan doen, Be?', vraagt Van der Sluis. 'Nou, ik ben ook vrijwilliger bij de voetbalclub. Misschien ga ik wel lijnen trekken!'
Dan is het 12:00 uur, de dienst van Be zit erop en doet hij voor de laatste keer het hek van de vuilstortplaats dicht. 'Veel plezier met de vrije tijd!', wenst Van der Sluis Eling toe.

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie toert vandaag, net als elk weekend onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger. Zaterdagavond kan je de hele uitzending zien, vanaf 18.00 uur op RTV Noord.