Kleindierpark Bellingwolde start crowdfunding voor nieuwe locatie

Eekhoorns, cavia's en stokstaartjes, de teamleden van Expeditie Grunnen kijkt hun ogen uit in het Kleindierpark in Bellingwolde.

Het Kleindierpark wil graag vaker dan de zes dagen in het jaar open, maar de vergunningsaanvraag is door de gemeente Westerwolde afgewezen.

'Wat nu?', vraagt Expeditie Grunnen-presentatrice Beppie van der Sluis aan eigenaar Alexander Knoth. 'We zijn vandaag een crowdfundingsactie gestart', vertelt Knoth terwijl hij met Van der Sluis door zijn park wandelt.

'Inmiddels staat de teller op 200,- euro, maar dat is nog niet genoeg.' Knoth vertelt dat het doel van de actie is, om geld bij elkaar te verzamelen om het park naar een andere, meer geschikte locatie te verhuizen.

Geen geschikte locatie

'De gemeente is van mening dat deze locatie niet geschikt is, om vaker dan zes dagen in het jaar open te zijn. Vooral omdat we hier in een rustig woonwijk zitten', vertelt Knoth. 'Maar van de buren hebben we eigenlijk nooit echt negatieve geluiden gehoord', vervolgt de eigenaar van het park.

Voor Knoth is het dierenpark een uit de hand gelopen hobby: 'Het park onderhouden kost ongeveer een maandsalaris. Ik heb een ICT-bedrijf en een webshop, het geld wat daar uit voort komt gebruiken we voor de dieren en om hun verblijven te onderhouden'

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie toert vandaag, net als elk weekend onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger. Zaterdagavond kan je de hele uitzending zien, vanaf 18.00 uur op RTV Noord.

Meer over dit onderwerp:
expeditiegrunnen BELLINGWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws