Doelpunt Hrustic loodst FC Groningen in seizoensouverture langs Emmen

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-0 gewonnen van FC Emmen door een doelpunt vlak voor tijd van Ajdin Hrustic.

De Australiër kreeg een schitterende pass op maat van Lundqvist, wipte de bal over Telgenkamp heen en schoot de bal hard in het net. Deze mokerslag in de 87e minuut kwam FC Emmen niet meer te boven waardoor de gasten de eerste driepunter van het seizoen konden vieren.

Grote kans

De grootste kans van de wedstrijd was lange tijd voor de Deen Laursen. Hij ging twintig minuten voor tijd, na een splijtende pass van Chacón, alleen op FC Groningen-doelman Sergio Padt af. De aanvaller nam goed aan, maar werd vervolgens door Padt tot een zwak schot gedwongen waarbij de keeper van de groen-witten de bal met zijn lichaam redde.

Weinig openingen

Groningen wist weinig te creëren in Emmen. Op een aardige beginfase na slaagde de formatie van coach Danny Buijs er niet in de thuisploeg de wil op te leggen. Gudmundsson viel hard op zijn rechterschouder na een duel met Chacón en werd in de rust vervangen door Benschop.

Aan de ketting

Met het inbrengen van Mo El Hankouri voor de onzichtbare Kaj Sierhuis probeerde Buijs het tij te keren, maar de vleugelflitser lag aan de ketting bij de verdediging van FC Emmen. Doan kreeg tien minuten voor tijd een vrije kopkans na een goede voorzet van Zeefuik, maar doelman Telgenkamp kon de zwakke inzet eenvoudig vangen.

Geniale ingeving Lundqvist

Net toen het duel op een gelijkspel leek af te stevenen was de geniale ingeving van Lundqvist beslissend. Hrustic bleef in tegenstelling tot Laursen aan de kant van Emmen wel rustig en werkte keurig af.

Twente-thuis

Volgende weeek zaterdag 10 augustus speelt FC Groningen de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. FC Twente komt dan op bezoek, aftrap in het HCM-stadion is om 18.30 uur.

Lees ook:

- FC Emmen - FC Groningen: wie was de beste FC'er?

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen EMMEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws