Demonstratie Ter Apel afgelopen; 'We komen onverwachter terug'

© Marten Nauta/RTV Noord
'Als er geen ander beleid komt in de gemeente, dan komen we terug.' Dat riep actieleider Florens van der Kooi van de nationalistische actiegroep Voorpost zondagmiddag in Ter Apel.
Twaalf aanhangers van Voorpost demonstreerden zondagmiddag korte tijd illegaal bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar riepen ze leuzen als: 'Hand in hand terug naar eigen land' en 'Illegaliteit is criminaliteit'.

Geen vergunning

De politie controleerde de demonstranten, die geen vergunning voor de protestactie hadden aangevraagd. Desondanks ging het kleinschalige protest door. Na een half uurtje hielden de actievoerders het voor gezien.
Volgens Van der Kooi is het doel bereikt. Hij wilde de Ter Apelers een hart onder de riem steken. Volgens hem moeten zij erop aandringen dat de gemeente de vergunning voor het aanmeldcentrum intrekt.

Met meer en onverwachter

Bij het beëindigen van de actie kondigde Van der Kooi aan 'met meer' en 'onverwachter' terug te komen, als het beleid ten aanzien van asielzoekers en veilige landers onveranderd blijft. 'Het is belangrijk dat dit geluid niet verstomt.'