Van Olffen nieuwe bestuurder Wierden en Borgen

Matthieu van Olffen wacht een stevige opgave
Matthieu van Olffen wacht een stevige opgave © Huurdersfront Bedum/eigen foto
Matthieu van Olffen is de nieuwe bestuurder van woningstichting Wierden en Borgen. Hij is de opvolger van Peter van Heeswijk, die de stichting sinds december vorig jaar op ad interim basis leidde.
Van Olffen (52) is momenteel directeur Financiën & Ondersteuning bij Stichting Lefier. Bij die woningcorporatie werkt hij sinds 2005. Daar deed hij veel ervaring op met sociale woningbouw en aardbevingsproblematiek.

Stevige opgave

Die ervaring komt hem nu van pas, aangezien Wierden en Borgen voor een stevige opgave staat bij het aardbevingsbestendig maken en verduurzamen van z'n woningbestand. Wierden en Borgen is gevestigd in Bedum, en bezit woningen in de gemeenten Loppersum, Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier.
'Met Matthieu van Olffen halen we een schat aan ervaring in huis', reageert Koos Parie, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wierden en Borgen. 'Hij heeft grote kennis van financiën en organisatieverandering.'

Echte Groninger

'Mijn hart ligt in de sociale woningsector', zegt van Olffen zelf. 'Ik ben me een echte Groninger gaan voelen in de vijftien jaar die ik inmiddels in Groningen woon en werk.'
Van Olffen studeerde af als bedrijfskundig ingenieur aan de Universiteit Twente. Voor hij de volkshuisvesting inging, bekleedde hij verschillende functies in het bedrijfsleven. Hij begint op 1 okotber 2019 aan zijn nieuwe baan.