Schoolstrijd in Zevenhuizen: 'Acht van de twaalf leraren willen weg'

'Het is flink mis bij de openbare basisschool het Veenpluis in Zevenhuizen. Naar verluidt hebben acht van de twaalf leerkrachten hun vertrek aangekondigd.' Dat schrijft VVD Westerkwartier op Facebook.

De Medezeggenschapsraad is het oneens met de huidige schooldirecteur, meldt de partij. Ook zouden ouders al verschillende petities hebben opgestart om de situatie te verbeteren.

Geen veilige omgeving meer

'Politiek gesproken blijft de VVD het liefst op afstand als het om onderwijs gaat, maar nu vragen we de gemeente toch echt om in te grijpen', schrijft raadslid Mattheus Gorter.

'De kwaliteit en de continuïteit van het onderwijs komen in gevaar. Een school moet zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen, ouders en leerkrachten. Volgens ons is dat al lang niet meer aan de orde.'

Gespreksleider

De oppositiepartij wil van de gemeente weten welke rol zij speelt in het conflict, dat ze zelf omschrijft als 'schoolstrijd'. Zelf stelt de VVD voor om een mediator, een gespreksleider op de kwestie te zetten.

VVD WIL MEDIATOR BIJ SCHOOLSTRIJD Het is flink mis bij Openbare Basisschool ’t Veenpluis in Zevenhuizen. Naar verluid...

Posted by VVD Westerkwartier on Monday, August 5, 2019

Meer over dit onderwerp:
ZEVENHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws