Verdachte van brandstichting in centrum Winschoten voor de rechter

De 40-jarige vrouw uit Onstwedde die verdacht wordt van brandstichting in het centrum van Winschoten staat vanmorgen voor de rechter.

De brand brak op donderdagavond 3 januari uit en legde twee panden in de Langestraat in de Molenstad in de as. Ze stortten deels in. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze een matras in brand stak, waarna het vuur zich verspreidde.

Zeer grote brand

De brandweer schaalde die avond op naar zeer grote brand en het centrum van Winschoten werd deels afgezet. Bij de brand kwam asbest vrij.

De brand ontstond in het pand van Jan Emo Smid. Dat stond al sinds 2008 leeg, toen de winkel in huishoudelijke artikelen na 250 jaar ophield te bestaan.

Onrust

Het zorgde voor veel onrust bij de plaatselijke middenstand. De panden in de binnenstad van Winschoten zijn relatief oud en hebben een houten binnenwerk. 'Dit had de halve binnenstad kunnen kosten, daar moet je toch niet aan denken', zei een ondernemer.

De schade in de Winschoter binnenstad, daags na de brand:

Enkele weken na de brand werden twee mensen aangehouden, op verdenking van brandstichting. De 40-jarige vrouw die nu terechtstaat en een 36-jarige man uit Oude Pekela. Hij werd na enkele dagen weer vrijgelaten. Hij wordt niet vervolgd.

Lees ook:

- Verdachte brandstichting Winschoten blijft langer vastzitten
- 'Dit had de halve binnenstad kunnen kosten'
- Grote brand in Winschoter winkelstraat treft twee panden

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws