Wellicht ook volgende week 's avonds werkzaamheden aan ringweg

Ook volgende week wordt er waarschijnlijk 's avonds gewerkt aan de zuidelijke ringweg in Stad. 'We hebben het voornemen om van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus 's avonds door te werken', schrijft aannemerscombinatie Herepoort.

Er is ontheffing aangevraagd om ook volgende week in de avond te mogen doorwerken, maar of dat ook daadwerkelijk gebeurt is onder andere afhankelijk van het beschikbare personeel.

'De productie van de afgelopen week loopt achter, het intrillen van de damwandplanken verloopt minder snel dan gepland', verklaart de aannemer het extra werk. 

Niet eerste keer

Het is niet de eerste week dat er 's avonds gewerkt wordt: dat gebeurde ook al in de week van 29 juli. Normaal gesproken wordt alleen tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt.

Damwanden

Tijdens de zomervakantie worden damwanden in de grond getrild. Die zijn nodig voor de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg. Er moeten nog 186 planken 'ingetrild' worden: volgens planning hadden het er nog 100 moeten zijn.

Volgens planning gaat de nieuwe ringweg in 2024 open.

Afbeelding

Problemen met materiaal, meer geluidsoverlast

De afgelopen weken heeft de aannemer problemen gehad met het materieel. 'Bovendien is er sprake van moeilijke bodemomstandigheden nabij de bestaande viaducten. Dat zorgt ook voor meer geluidsoverlast.'

Opnieuw asfalteren

Eind volgende week moeten de werkzaamheden aan de noordzijde van de bouwkuip bij de ringweg klaar zijn. Er is dan vijf weken aan de ringweg gewerkt.

De laatste week dat de zuidelijke ringweg tussen de knooppunten Julianaplein en Euvelgunne is afgesloten, wordt gebruikt voor het opnieuw asfalteren van de weg. Als alles goed gaat, is dat deel van de ring op 26 augustus weer open.

Lees ook:

Lawaai ringweg eist zijn tol: 'Ik hoef geen wekker meer te zetten'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws