Rubberen matten moeten geluid damwandoperatie dempen

Geluidswerende rubberen matten moeten de overlast van het intrillen van de damwanden voor de zuidelijke ringweg beperken.

De maatregel is nodig, omdat het geluid van de werkzaamheden afgelopen week de toegestane norm overschreed.

Lastige plekken

Volgens Bert Kramer van aannemer Combinatie Herepoort valt het intrillen van de damwanden niet tegen. Wel gaat het op sommige plekken lastiger dan op andere. Zo stuitten de wegwerkers bij het viaduct over de Hereweg op oud materiaal in de grond.

'En als het moeilijk gaat, levert dat vaak ook meer lawaai op, omdat er meer kracht moet worden gezet om de damwanden erin te krijgen.'

'Ik weet niet precies hoeveel geluidsbelasting het scheelt', zegt Kramer. 'Maar ik weet wel dat als we de matten niet hadden geplaatst we een ontheffing hadden moeten aanvragen. Dat was een oplossing geweest.'

Toch koos Herepoort voor de matten, omdat 'de buurt niet veel heeft' aan een ontheffing. De geluidsoverlast zou dan namelijk blijven bestaan, ware het dan mét toestemming.

Wind speelt parten

De matten hingen er zaterdag al even, maarvanwege de harde wind werden ze tijdelijk weggehaald. Vanaf maandag hangen ze er weer ter hoogte van de Waterloolaan.

Lees ook:

- Overlast werkzaamheden Ring Zuid blijft binnen de normen (18 juli)
- Alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws