Waar en wanneer kunnen Groningers (mee)genieten van de KEI-week?

De KEI-week is in eerste instantie bedoeld voor (nieuwe) studenten. Maar ook Stadjers en Ommelanders kunnen natuurlijk van vele festiviteiten (mee)genieten. Dus bij deze: een overzicht van KEI-activiteiten waarbij ook Groningers aan hun trekken kunnen komen.

MAANDAG 12 aug

20:00-01:00 uur - The Grand Opening

Deze spectaculaire opening, waarbij nieuwe studenten op de Grote Markt welkom worden geheten door bekende Groningers, is natuurlijk ook gewoon door autochtonen te beleven.

DINSDAG 13 aug

20:00-21:30 uur - KEI-Parade

Met prachtig versierde wagens zullen de verschillende studentenverenigingen- en organisaties zich tijdens de spectaculaire KEI-Parade in de binnenstad presenteren aan nieuwe studenten. Handig voor studenten, leuk voor Groningers.

21:00-01:00 uur - Night of the Songs

Het zelfverklaarde 'allergrootste karaoke-evenement van Europa'. Studenten en Stadjers komen op de Grote Markt samen om onder begeleiding van Groove Department bekende nummers uit volle borst mee te zingen.

WOENSDAG 14 aug

22:00-04:00 uur - Kroegentocht

Niet specifiek voor Groningers natuurlijk, maar wellicht is de sfeer in Stad op de avond dat studenten worden voorgesteld aan het Groningse uitgaansleven nét even wat anders dan anders.

DONDERDAG 15 aug

14:00-19:00 uur - SandSational: Open Air Festival

Om het 51-jarig bestaan van de KEI-week luister bij te zetten, worden studenten én Stadjers uitgenodigd op het Open Air Festival bij de Kardingerplas. Dat festival staat in het teken van dansen, chillen en genieten (van een drankje aan het water).

22:00-01:00 uur - Film op de Vismarkt

Op donderdagavond verandert de Vismarkt in één grote openluchtbioscoop. Geniet met een drankje en popcorn samen met duizenden anderen van een film. Welke film? Dat is vooralsnog een verrassing.

VRIJDAG 16 aug

Helaas - de drie evenementen (Love, Lust & Lounge, Eindfeest en Afterparty) die gepland staan voor de slotdag van de KEI-week zijn niet bedoeld voor 'gewone' Groningers. Echter: ben je wél student maar geen KEI-weker, dan mag je op vertoon van je studentenkaart én een geldig kaartje toch naar het eindfeest.

Lees ook:

- KEI-voorzitter: 'Ik kijk ernaar uit om 6000 studenten voor mij te zien'
- KEI-week gaat digitaal en bindt de strijd aan met plastic

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad studenten GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws