Voorwaardelijke boete voor voormalig RTV Noord-journalist Rob Mulder

Voormalig RTV Noord-journalist Rob Mulder is voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete.

Mulder had het vuurwerk in december 2017 gekocht voor een reportage voor RTV Noord, om aan te tonen dat het makkelijk is om aan illegaal vuurwerk te komen. Het Openbaar Ministerie vervolgde hem voor het in bezit hebben van een mortierbom en een Cobra 6. Omdat hij de reportage in scene had gezet kon hij volgens het OM geen beroep meer doen op de journalistieke vrijheid.

Intenties

De politierechter ging vanmorgen in die redenering mee. De rechter twijfelde niet aan de intenties van Mulder om via een reportage te waarschuwen voor zwaar professioneel vuurwerk, maar vond de uitwerking 'belabberd'. Mulder werd daarom veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 300 euro. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 30 uur tegen hem geëist.

Ook de vuurwerkhandelaar die het vuurwerk van Mulder tijdens de reportage in handen heeft gehad, stond vanmorgen terecht. Omdat zijn rol volgens de rechter beperkt was, werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 200 euro. Ook tegen hem was een werkstraf van 30 uur geëist.

Lees ook:

- Rob Mulder legt werkzaamheden voor RTV Noord neer

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws