Politie: Geen brandstichting bij recyclingbedrijf Kiel-Windeweer (update)

De Groningse politie sluit uit dat de brand bij het recyclingbedrijf van Nico Transport in Kiel-Windeweer, zondagochtend, is aangestoken. Dat blijkt uit het forensisch onderzoek.

Daarmee ontzenuwt de politie de verdenking door mede-eigenaar Kars Schuiling. Die vermoedde dat anti-windmolenactivisten achter de brand zaten.

Zwartboek ontvangen

Schuiling vertelde zondag aan RTV Noord dat zijn bedrijf op 11 juni een dreigbrief en zwartboek had ontvangen, omdat Nico Transport betrokken zou zijn bij de bouw van windparken.

Over de inhoud van deze brief zegt hij: 'Dat we alle dagen achterom moeten blijven kijken en een spiegel moeten kopen. Dat is geen misselijke bedreiging.'

Volgens de politie is deze verdenking ongegrond. Wat de oorzaak wél is, is onbekend.

'Zeer opgelucht'

Schuiling zegt 'zeer opgelucht' te zijn met de uitkomst van het onderzoek.

'Ik ben hartstikke blij dat het geen brandstichting is. Door de brand speelde de bedreiging door anti-windmolenactivisten natuurlijk direct door mijn hoofd. Maar ik heb ook gezegd dat technisch onderzoek de oorzaak moet uitwijzen. Gelukkig bleek het een technische oorzaak, zoals dat heet.'

Rookwolken

De brand brak zondagochtend uit in een loods van het recyclingbedrijf aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer Er lag metaal en plastic in de schuur. De brand zorgde voor grote rookwolken die tot in de verre omgeving te zien waren.

Update: De reactie van mede-eigenaar Kars Schuiling is toegevoegd aan het artikel.

Lees ook:

- Loodseigenaar vermoedt brandstichting na dreigbrief anti-windmolenactivisten
- Uitslaande brand in loods Kiel-Windeweer onder controle

Meer over dit onderwerp:
KIEL WINDEWEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws