Sportpromotor Grietje Pasma onverwacht overleden

Grietje Pasma, de bekende Groningse sportpromotor, vooral bekend als organisator van de 4 Mijl is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwacht overleden.

Dat heeft de organisatie van de 4 Mijl zojuist bekendgemaakt.

Pasma begon in 1992 met een topsportbureau en organiseerde van 1997 tot 2015 de 4 Mijl, de bekende hardloopwedstrijd van Haren naar Groningen. Voor al haar werk voor de sport werd ze bij haar afscheid benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Zij is 67 jaar geworden.

In 2015 volgde RTV Noord Grietje Pasma tijdens haar laatste 4 Mijl

Verdiensten

Pasma werd verscheidene keren gelauwerd voor haar verdiensten. Zo kreeg ze in 2010 de Provinciale Groninger sportprijs. In 2011 viel de Jans Cats Prijs van de Groningen City Club voor haar verdiensten voor binnenstad ten deel. In 2007 kreeg ze de Breedtesportpenning van de gemeente Groningen.

Pasma stond bovendien bekend als een fanatiek supporter van Donar. Bij de basketbalclub was ze van 1986 tot 1992 ook bestuurlijk actief. Gedurende die periode richtte ze onder meer de businessclub van de eredivisionist op.

Gemeenteraadslid

Grietje Pasma zat ook in de politiek. Van 1981 tot 1983 was ze in de gemeente Groningen gemeenteraadslid voor de PPR, één van de voorlopers van Groen Links.

Meer over dit onderwerp:
sport 4mijl GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws