Celstraf voor inbraken en overval op videotheek

De man werd ook veroordeeld voor een zeven jaar oude overval op een videotheek
De man werd ook veroordeeld voor een zeven jaar oude overval op een videotheek © Jos Schuurman/FPS
De rechtbank in Groningen heeft een 37-jarige Stadjer veroordeeld tot vijftien maanden celstraf voor diefstal, inbraak en voor een overval op een videotheek.
Alle drie de feiten pleegde de man in Stad. Van de straf zijn negen maanden voorwaardelijk.

Inbraken

Op 4 februari vorig jaar ontvreemde hij bij Atelier Draadkracht een webcam en een iPad. De rechtbank acht het ook bewezen dat de man op 16 augustus vorig jaar in Groningen opnieuw in dat pand heeft ingebroken. Bij deze inbraak wist hij geld en een Ipad met opladers te stelen.

Behandeling

De man is sinds april van dit jaar onder voorwaarden geschorst. Hij staat in de beginfase van een behandelingstraject om zijn emoties te reguleren. De man moet zich houden aan een aantal voorwaarden, waaronder een behandelingsverplichting. Hij staat ook onder toezicht van reclassering.

Videotheek

De Stadjer kreeg de straf ook opgelegd voor een zeven jaar oude overval op een videotheek aan de Westerhaven in Stad. Hij is eerder veroordeeld geweest voor diverse diefstallen.
De man liep nog in zijn proeftijd toen hij de feiten uit 2018 beging. Voor hem lagen nog drie weken cel op de plank. Deze straf moet hij nu ook nog uitzitten.