Rondje Groningen: Kijk eens omhoog

We kijken vandaag in Rondje Groningen veel naar boven. Naar de prachtige wolkenluchten en naar opmerkelijke vliegtuigen. Gewoon op de grond zien we ook mooie dingen, zoals Noorderzon, dat nu echt op het punt van beginnen staat.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) De vrijwilligers zijn er klaar voor

Noorderzon in Stad is er al klaar voor. Althans, de crew van het festival. De opbouw is nog tot donderdag in volle gang.

2) Grunneger luchten

Prachtige wolkenluchten boven het Groninger land.

3) ...en nog eentje

Niet bepaald onbewolkt.

4) ...nou vooruit, nog eentje dan...

Na regen komt zonneschijn, en soms zijn ze er tegelijkertijd. Gelukkig maar. Deze plaat is genomen vanaf de redactie, net achter de Euroborg...

Afbeelding

5) Een groot vliegtuig...

Boven de provincie vloog enige tijd een groot militair vliegtuig. De luchtmacht was aan het oefenen.

6) ...en een klein vliegtuig

Geen luchtmacht, maar wel een 'snoepje' op Groningen Airport Eelde...

7) Expeditie Grunnen... eh.. Robinson

Kelvin Boerma, de Groningse YouTuber Kalvijn, doet mee met het RTL 5-programma Expeditie Robinson. Hij heeft concurrentie van onder anderen presentator Rob Geus en verslaggever Jaap van Deurzen.

8) Veel luisteraars

Kevin Paré heeft met zijn hit 'Waarom Niet' 100.000 streams te pakken op Spotify.

9) ...en nog meer luisteraars/kijkers

Soms heb je baas boven baas. Arjen Lubach heeft 1 miljoen kijkers/luisteraars te pakken op Youtube met zijn hit 'Beter In Bed'.

10) Burgemeester, iets voor jou?

Te weinig sollicitatiebrieven ontvangen? Of normale procedure? Hoe dan ook, de Provincie roept via Twitter nogmaals op te solliciteren naar de functie van burgemeester van Het Hogeland...

11) Hiep, hiep! 40 jaar!

Hoera! Het brandwondencentrum Groningen bestaat 40 jaar. En sommigen waarderen dat zeer!

12) Voetbalteams voor 'international students'

V.V. Mamio wil de integratie van internationale studenten in Stad bevorderen. Daarom heeft de voetbalclub al een tijdje twee teams gereserveerd voor studenten uit het buitenland. De UKrant nam een kijkje bij de teams...

13) KEI-gezellig

Tijdens de traditionele KEI-Parade zetten de Groningse studentenverenigingen hun beste beentje weer voor (Foto's Benno de Jongh/RTV Noord)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Dat was 'm weer. Rondje Groningen is er, net als gisteren en vandaag, elke werkdag om 21.00 uur. Terugkijken kan hier. Moi!

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws