PSV - FC Groningen definitief naar woensdagavond 25 september

De wedstrijd PSV – FC Groningen, die gepland stond voor zaterdag 24 augustus, wordt definitief verplaatst naar woensdag 25 september.

PSV wist zich donderdagavond ten koste van het Noorse FK Haugesund voor de volgende ronde van de Europa League te plaatsen. Omdat de Eindhovenaren die wedstrijden op 22 en 29 augustus afwerken, hadden zij bij de KNVB een verzoek ingediend of het duel tegen FC Groningen verplaatst kon worden, om zich beter op die wedstrijden voor te kunnen bereiden.

In dat verzoek ging de KNVB mee. 'Het doel van eerder gemaakte afspraken met Eredivisieclubs is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op internationale toernooien', liet de voetbalbond op haar website weten.

Ontevreden

Voor fans van FC Groningen is de verplaatsing een hard gelag. Nu de verre uitwedstrijd op een doordeweekse avond wordt afgewerkt, slinkt de kans op een goedgevuld uitvak. FC Groningen-directeur Wouter Gudde is vooral ontevreden over het moment waarop de KNVB de verplaatsing aankondigde. 

'Ik heb moeite met de manier van communiceren van de KNVB. De afspraak is dat een club vier weken van tevoren een verzoek moet doen. Dat heeft PSV in dit geval ook gedaan, maar ik vind dat je dat dan ook direct moet vertellen aan je supporters.'

Tegemoetkoming?

Gudde liet weten dat FC Groningen supporters, die op 25 september alsnog naar Eindhoven afreizen, tegemoet wil komen. Op welke manier de club dat wil doen, is nog niet bekend.

Lees ook:

PSV – FC Groningen mogelijk naar woensdag 25 september
 

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad sport fcgroningen EINDHOVEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws