'Schierste Ploatsnoam' van Groningen: wie van de vier heeft de mooiste naam?

Wie wordt de mooiste?
Wie wordt de mooiste? © RTV Noord
Jipsingboermussel, Hongerige Wolf, Valom en De Poffert zijn door jullie het vaakst genomineerd voor de verkiezing van Schierste Ploatsnoam van Groningen.
RTV Noord is overdonderd door het grote aantal inzendingen en nominaties voor de verkiezing. Via internet kwamen ruim 8700 inzendingen binnen. Via Facebook, mail en de radio nog eens honderden. Daardoor komt de teller uit op zo'n 9500 reacties.

Ontelbare suggesties

Hanetange, Bakovensmee, Harssens, Abeltjeshuis, Hondenhoek, Lalleweer, Schaapbulten, Stootshorn, Tinallinge, Kopaf, Kolhol, Bronsveen en Veensloot zijn een hele kleine greep uit de ontelbare suggesties.

Net niet

De vier bovengenoemde kregen de meeste voorkeuren. Tranendal, Numero Dertien, Klontjebuurt, Fiemel en Pasop haalden de schifting net niet. 

Doodstil

Doodstil had heel graag meegedaan aan de verkiezing maar omdat die al de titel Mooiste Plaatsnaam van Nederland draagt, heeft RTV Noord besloten die plaatsnaam buiten de verkiezing te laten. Doodstil is zwaar teleurgesteld over dat besluit. 

Stemmen

Vanaf nu kan er gestemd worden op de vier overgebleven kandidaten: Jipsingboermussel, Hongerige Wolf, Valom en De Poffert  Volgende week worden de plaatsen voorgesteld. Volgende week vrijdag wordt de winnaar bekendgemaakt. 
Stemmen kan via deze link.