Ouders Roelf B. snappen niks van aanhouding

De ouders van atleet Roelf B. uit Stadskanaal begrijpen er niets van dat hun zoon in Hongarije is opgepakt voor drugshandel.

Ze omschrijven hem in een interview met de Volkskrant als een zeer gedisciplineerd sporter. Het was volgens hen de eerste keer dat hij muziekfestival Sziget bezocht, in tegenstelling tot verhalen die rondgingen over dat hij er vorig jaar ook al drugs zou hebben verkocht.

Geen stapper

Zo'n festival was eigenlijk niet echt iets voor hem, zeggen zijn ouders. 'Roelf ging nooit uit', vertelt zijn vader in het interview. 'Hij ging altijd om 23.00 uur naar huis, de anderen gingen dan nog door. Maar hij wilde per se 9,5 uur per nacht slapen, ook in het weekend.'

Dwangmatig trainen

De atleet trainde hard, volgens zijn vader dwangmatig, maar moest ook veel teleurstellingen verwerken. Zo liep hij vorige maand een plek op het EK atletiek mis, toen hij op de zevende plaats eindigde op het NK bij de 100 meter sprint.

B. twijfelde of hij naar Boedapest zou gaan, maar besloot aan te sluiten bij zijn vrienden nadat hij de selectie voor het EK misliep, aldus zijn ouders.

B.'s vader reisde na de aanhouding af naar Hongarije en kreeg een briefje van zijn zoon via zijn advocaat. Daarop stond: 'Mooi dat je er bent. Het gaat verder goed met me.'

Tent

B. werd samen met een vriend uit Stadskanaal opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op Sziget in Boedapest.

Lees ook:

- Roelf B. krijgt hulp van tweede, Nederlandse advocaat
- Advocaat Hans Klopstra: 'Alsof ze daar een hamburgertentje wilden beginnen'
- 'Drugsdealer Sziget is Stadskanaalster atleet Roelf B.'

Meer over dit onderwerp:
STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws