Abel Tasman Struuntocht viert eerste jubileum

In 2003 werd de Abel Tasman Struuntocht voor het eerst gehouden en op zaterdag 14 september staat de vijfde editie op het programma.

Het vierjaarlijkse wandelevenement met start en finish in Lutjegast heeft inmiddels een goede naam opgebouwd. Ook deze aflevering zullen er weer maximaal 4500 deelnemers van start gaan.

Er zijn nog driehonderd kaartjes beschikbaar, maar Bert van der Vaart van de organiserende stichting Promotie Lutjegast heeft er alle vertrouwen in dat ook die worden verkocht.

'Vier het Westerkwartier'

De Struuntocht is niet voor niks een struuntocht. Het grootse deel van de 25 kilometer lange tocht gaat dwars door de natuur van het Westerkwartier.

Van der Vaart: 'De route doet de vier voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn aan. Die zijn sinds 1 januari gefuseerd tot de gemeente Westerkwartier. Dat bracht ons op het motto 'Vier het Westerkwartier'.'

Tijdens de tocht is er voor de deelnemers van alles te beleven. Ze worden vermaakt met muziek, kunst, cultuur en hier en daar lopen de wandelaars door gebouwen. 'Waarmee de lopers onderweg worden verrast, moet nog even geheim blijven', zegt Van der Vaart, 'maar op de gratis app is al wel te zien waar de route langs gaat en waar iets te georganiseerd is.'

Meer over dit onderwerp:
LUTJEGAST
Deel dit artikel:

Recent nieuws