Grote brand verwoest woonboerderij Delfzijl

Een grote brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een woonboerderij aan de Ossenweg in Delfzijl volledig in de as gelegd.
De brandweer werd aanvankelijk opgeroepen voor een containerbrand. Ter plaatse troffen de brandweerlieden een vlammenzee aan in de schuur van de woonboerderij. De rietgedekte schuur stond volledig in de brand en de boerderij viel - ondanks pogingen van de brandweer - niet meer te redden. Ook is een auto die naast het pand stond volledig uitgebrand.
De brandweer uit Delfzijl en omstreken rukte in totaal met vier blusvoertuigen en een dompelpomp uit. Ook werd er een hoogwerker uit de stad Groningen overgebracht, maar die werd uiteindelijk niet ingezet.
Volgens Arvid Klijzing, woordvoerder van de brandweer Groningen, werd de container die betrokken was bij de brand gebruikt voor werkzaamheden aan de boerderij. De container was van een rietdekker, en er zou oud riet in hebben liggen.
Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.
De brandweer heeft nog een tijd geblust om het zogenoemde vliegvuur te bestrijden om zo de omgeving veilig te houden. Netbeheerder Enexis heeft het gas in de buurt afgesloten waarna in de vroege ochtend een kraan is gestart met sloopwerkzaamheden.
Even na zes uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is, maar de brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. De gemeente plaatst hekken rondom de plek van de brand.
De brandweer waarschuwde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.