Lopend Vuur: Ik slaap prima

Bijna een kwart van de Nederlanders vanaf 25 jaar kampte vorig jaar met slaapproblemen. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de Gezondheidsenquete.

In die enquete wordt deelnemers gevraagd of ze de afgelopen twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. In 2017 sliep iets meer dan een vijfde van alle 25-plussers slecht.

De problemen worden omschreven als moeite met in slaap vallen, moeite om door te slapen of te vroeg wakker worden.

Functioneren

Van de werkenden meldde 19 procent het slaapprobleem. Bij mensen die zichzelf arbeidsongeschikt noemden, was het aantal slechte slapers 58 procent.

Bij ruim vier op de tien slechte slapers belemmeren de slaapproblemen het dagelijks functioneren. Het gaat dan bijvoorbeeld om verminderde concentratie, vergeetachtigheid of een slecht humeur, aldus het CBS. Bij de arbeidsongeschikten komen die gevolgen meer voor dan bij de werkenden.

Ons Lopend Vuur

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze Facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Stoppen met roken

''Stoppen met roken' hoeft de verzekeraar niet te betalen', luidde het Lopend Vuur van vrijdag. En daarover verschilden de meningen onder de 6.414 stemmers. Bijna 69 procent vindt dat de roker het zelf moet betalen. Iets meer dan 31 procent vindt het prima dat de verzekeraar betaalt.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws