'De rekeningen van de bouw Oosterlengte worden niet betaald'

Volgens Engel Modderman van de VCP-fractie in de gemeenteraad van Oldambt ligt de bouw van de Oosterlengte-locaties stil omdat de onderaannemers niet betaald worden.

De oude LTS in Winschoten en de nieuwe Clockstede in Nieuwe Pekela worden beide verbouwd met zorginstelling Oosterlengte als beoogd nieuwe gebruiker.

'Het ziekenhuis staat ook nog leeg'

'Dat de ondernemers eerst geld willen zien, heb ik uit welingelichte kringen', zegt Modderman. Wie zijn bronnen zijn wil de VCP'er niet kwijt. 'De jongens zeggen allemaal: 'Wij willen eerst geld zien, dan kunnen we verder praten.''

Modderman heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het stilleggen van de bouw. 'Het zou niet goed zijn als de bouw niet doorgaat. Het zou betekenen dat er weer een gebouw half-afgemaakt blijft staan. Het ziekenhuis staat ook nog leeg.'

'Er werkt niemand meer'

'Ik wil zeker weten waarom de bouw stilligt. Vorige week kwam ik er langs en waren er nog maar een paar mensen aan het werk. Nu werkt er helemaal niemand meer', weet Modderman.

Over de daadwerkelijke reden hullen de betrokken partijen zich in stilzwijgen. Oosterlengte-locatie Renselheerdt zou op 24 september verhuizen naar de oude LTS in Winschoten. Volgens Modderman is de verhuisdatum al verschoven naar november, maar volgens het gemeenteraadslid gaan ze die datum ook niet halen.

Lees ook:

- Verbouwing complexen zorginstelling Oosterlengte ligt stil

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws