Arriva zet extra bussen en treinen in bij start nieuwe schooljaar

Langere treinen, extra bussen
Langere treinen, extra bussen © Jos Schuurman/FPS
Arriva is voorbereid op het nieuwe schooljaar. De vervoerder laat weten dat er de komende weken langere treinen en meer bussen zullen worden ingezet.
Extra treinstellen en bussen zullen zowel in de ochtend- als avondspits gaan rijden. De bezetting van de voertuigen zal gedurende het najaar 'scherp gemonitord' worden. Indien nodig stuurt de vervoerder bij.

Groningen-Heerenveen

Vanaf 26 augustus zullen er meer spitsbussen komen te rijden tussen Groningen en Heerenveen. Qliner 315 zal in de spits dan vier keer per uur rijden in plaats van twee keer. 'Reizigers kunnen hier bijna zonder de reisplanner te raadplegen naar de halte lopen om de bus te pakken', zegt Arriva.

Rechtstreeks naar Zernike

Evenals voorgaande jaren zullen er ook weer rechtstreekse bussen naar Zernike rijden. Iedere ochtend rijdt lijn 665 om 07:52 uur vanaf station Winsum naar Zernike. Om 07:24 uur rijdt lijn 679 vanaf station Winschoten naar Zernike.
Volgens Arriva zijn er vooral in de periode tot aan de herfstvakantie 'piekmomenten'. Daarna neemt de drukte weer af. Dit komt doordat veel studenten tegen die tijd een kamer hebben gevonden of hebben besloten hun studie niet voort te zetten.