Vrouw werd gedwongen eigen graf te graven, verdachte blijft vastzitten

De man hoort later dit jaar wat zijn eventuele straf zal zijn
De man hoort later dit jaar wat zijn eventuele straf zal zijn © Archief RTV Noord
Een 27-jarige man uit Sappemeer, die wordt verdacht van vrijheidsberoving, mishandeling en bedreiging, kan de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak mogelijk eind dit jaar verwachten.
Dat kwam donderdag tijdens een zogeheten pro-forma zitting naar voren.
De man zou op 12 mei van dit jaar in Winschoten een vrouw aan haar haren hebben getrokken, vervolgens een auto in hebben gesleurd, om haar - met afgedekte ogen - naar een begraafplaats te rijden in de stad Groningen.

Gat graven op begraafplaats, haren afgeknipt

Daar aangekomen zou hij de vrouw gedwongen hebben 'haar eigen gat te graven' met een spade. Ook werden de haren van de vrouw afgeknipt en zou ze zijn mishandeld en bedreigd met een mes.
De vrouw in kwestie is de vriendin van een kameraad van de verdachte. Tijdens de korte voorzitting werd niet duidelijk wat de precieze aanleiding was voor de gebeurtenissen op de begraafplaats. Hoe de vrouw uiteindelijk is ontkomen zal naar verluidt naar voren komen tijdens de inhoudelijke zitting.   

Cruciale rapporten ontbreken

Voor aanvang van de inhoudelijke strafzaak ontbreken nog een aantal cruciale rapporten, zoals een psychiatrisch rapport over de verdachte man en een reclasseringsrapport.
De man zei op zitting donderdag dat hij wel wilde meewerken aan onderzoeken naar zijn psyche, maar dat hij dat enkel wilde als hij zijn strafzaak op vrije voeten mocht afwachten. Maar daar ging de rechtbank niet in mee. De man blijft, tot zijn strafzaak dient, vastzitten.
De man hoeft van de rechtbank niet naar het Pieter Baan Centrum voor onderzoek, tenzij deskundigen, die zich nu over de man gaan buigen, dat alsnog adviseren.