Rondje Groningen: een Klouk-klassieker en topoverleg op Noorderzon

Diverse klassiekers in het laatste Rondje Groningen van deze werkweek. Van een fanatieke theelepelverzamelaar tot heus topoverleg op Noorderzon.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Grunneger op de Titanic

Hennie Bolhuis was kok op de Titanic. Hij overleefde de ramp met het schip niet.

mevrouwhierisiris

TITANIC • Deze week vertelde het nieuws ons dat de Titanic, die nog op de bodem van de zee ligt, aan het verdwijnen is door het zout in het water. 🚢 Op 14 april 1912 zonk de Titanic door een botsing met een ijsberg en daardoor kwamen maar liefst 1522 mensen om. Één daarvan was Hennie Bolhuis, geboren te Wittewierum (te zien op de foto). 😶 Toen hij op weg was naar zijn familie in Groningen, werd hij geronseld door de kok op de Titanic en daarmee maakte het leven van Hennie een avontuurlijke wending.🗽 Zijn overlevingskansen op de boot waren nihil omdat het keukenpersoneel als één van de laatsten gered zou worden. De avontuurlijke en impulsieve keuze van Hennie om aan boord te gaan werken kostte hem zijn leven. 🥺 • foto: archief familie Bolhuis •


#geschiedenisles #geschiedenisdocent #geschiedenis #ergaatnietsbovengroningen #daspasgrunnen #groningen #groningencity #groningenlife #ig_groningen #spotgroningen #visitgroningen #history #titanic #wanderlust #travel #oldpictures #education #school #onderwijs #docent #leren #teaching #grunn #instagood #ship

2) Gaan met die banaan

Arjen Lubach houdt zich naast het jubileumconcert van De Kast ook bezig met de grote vragen des levens.

3) Verzamelaar

Ah, daar is 'ie weer, een beroemd filmpje uit de historie van ons kennisprogramma Klouk. Altijd leuk om weer eens te zien.

4) Portret

Rasechte Grunneger Bert Hadders werd vastgelegd door Rovimage. Schier waark!

Bert Hadders vastgelegd door Rovimage.

5) Hoofdstation bij nacht

Over mooie foto's gesproken. Nico van Loo legde het mooiste station van Nederland vast. By night.

6) Ga je schamen?

Foto's van een hele andere orde werden gemaakt bij een ongeluk op de noordelijke ringweg. Diverse automobilisten werden bekeurd, omdat zij foto's maakten van het leed op de andere weghelft. Ramptoerisme? Of moet het kunnen?
[Facebook:https://www.facebook.com/rtvnoord/posts/27170738683256677) NoorderzonNoorderzon is een terugkerend onderdeel aan het worden. Als je deze kiekjes ziet, weet je waarom.

klinischeneurofysiologie_umcg

Het is weer zo ver! Noorderzon is een week geleden gestart!☀Noorderzon is een jaarlijks terugkerende elfdaagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen. #ergaatnietsbovengroningen #muziek #theater #kunst #noorderzon #festival #bijzijnismeemaken #Groningen #UMCG #klinischeneurofysiologie #KNF #werkenindezorg #ziekenhuis

yvon2510

Round the pond; always take your bike with you!
#bike#pond#noorderzonnl
#noorderzon#chilling#people
#reflection#dutch_connextion
#groningen#igroningen
#visit.groningen
#groetenuitgroningen

8) Topoverleg

Tuurlijk, Noorderzon is vooral voor de leuk. Maar ook bij uitstek geschikt voor topoverleg tussen (oud-)burgemeesters.

9) Herkenbaar

Overigens zijn er ook nadelen aan Noorderzon. Sikkom vat het haarfijn samen in één plaatje.

Dat was 'm weer. Rondje Groningen is er elke werkdag om 21.00 uur. Kijk hier maar! Tot maandag

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws