Trampolinehal FreeStyle Motion opnieuw gesloten

Kinderen spelen in een indoor trampolinehal (foto ter illustratie)
Kinderen spelen in een indoor trampolinehal (foto ter illustratie) © Flickr/Creative Commons
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft voor de tweede keer dit jaar de deuren gesloten van de Groningse trampolinehal FreeStyle Motion.
Net als vorige keer, in januari, is de reden dat de toestellen niet gekeurd zijn en in een aantal gevallen onveilig zijn bevonden.
Volgens eigenaar Menno Lindeman hoeven zijn trampolines niet gekeurd te worden omdat het om een sportvereniging met leden zou gaan. Om die reden ging zijn zaak aan de Bornholmstraat een paar weken na de vorige sluiting weer open.

Geen leden

Maar die vlieger gaat volgens de NVWA niet meer op, zegt woordvoerster Paula de Jonge: 'Onze inspecteur heeft dit keer geconstateerd dat er allemaal mensen in die hal aan het springen waren die helemaal geen lid waren. Er werd ook niet naar hun lidmaatschap gevraagd. En in dat geval is het verplicht om je toestellen te laten keuren.'

Rapport

Lindeman was niet bereikbaar voor commmentaar. De trampolinehal blijft voor onbepaalde tijd dicht. De NVWA maakt nu een rapport op. Volgens de Jonge ligt het voor de hand dat de eigenaar eerst zijn toestellen weer in orde moet hebben voor de hal weer open mag.