Thijmen Kupers is kandidaat voor atletencommissie IAAF

Thijmen Kupers heeft zich kandidaat gesteld voor de atletencommissie van de internationale atletiekfederatie IAAF. De 27-jarige Groninger, specialist op de 800 meter, is een van de vijftien genomineerden voor zes vacante plekken binnen de commissie.

Alle atleten die meedoen aan de wereldkampioenschappen in Doha, die eind september beginnen, mogen een stem uitbrengen op een kandidaat. De gekozen atleten worden vlak voor het einde van de WK op 6 oktober bekendgemaakt.

Campagne voeren

De genomineerde atleten mogen tijdens de WK enkele dagen campagne voeren om stemmen te winnen. Dat kan voor Kupers nog een lastig verhaal worden, want hij heeft zich nog niet geplaatst voor de WK. De Groninger heeft lang gesukkeld met een blessure aan zijn achillespezen en heeft deze zomer pas enkele wedstrijden gelopen. In die races voldeed hij nog niet aan de limiet, die voor de 800 meter is gesteld op 1.45,80. Kupers heeft nog tot 6 september om die limiet te slechten.

Onwaarschijnlijk

'Het zou gaaf zijn als ik het haal, maar om eerlijk te zijn lijkt me dat een onwaarschijnlijk scenario', zei Kupers eerder dit weekend tegen RTV Noord.

Luisteren

De atletencommissie bestaat uit twaalf leden. 'De IAAF heeft al goede stappen genomen en luistert beter naar de atleten bij het nemen van belangrijke beslissingen. De nieuwe leden moeten deze kans aangrijpen om de rechten en belangen van atleten te verbeteren en te beschermen', zegt Iñaki Gómez, voorzitter van de atletencommissie.

Lees ook:

- Thijmen Kupers: 'WK halen lijkt me onwaarschijnlijk'

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws