Ruim jaar cel voor man die ontucht pleegde met 3-jarig buurmeisje

15 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk
15 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk © Jos Schuurman/FPS
Voor het plegen van ontucht met een driejarig buurmeisje is een 31-jarige man uit Musselkanaal veroordeeld tot vijftien maanden cel. Volgens de rechter heeft de man gemasturbeerd in de buurt van het meisje.
De man was die middag in juli 2017 op het buurmeisje aan het oppassen. Naderhand vertelde het meisje aan haar moeder in detail wat haar was overkomen.

'Seks in ochtend'

Op de geslachtsdelen van het meisje zijn spermacellen van de man gevonden. Volgens hem kwamen die daar terecht doordat hij het meisje hielp met aankleden. Het sperma zou op zijn vingers zijn gekomen toen hij die ochtend seks had met zijn partner.
De rechter vindt de verklaring van de man onwaarschijnlijk, omdat er veel tijd tussen de seks en het oppassen zat. Bovendien kwam het niet overeen met de gedetailleerde verklaring van het meisje. De man is vrijgesproken van het binnendringen van het slachtoffer.

Zorg aan verdachte toevertrouwd

'Hij heeft zijn lustgevoelens geplaatst boven de belangen van het jonge slachtoffer', stelde de rechter. 'Op zichzelf is dit een ernstig feit en volgens de rechtbank des te kwalijker, omdat de zorg van het slachtoffer aan verdachte was toevertrouwd.'
De Musselkanaalster moet ruim 2500 euro aan het jonge slachtoffertje betalen. Van de celstraf zijn zes maanden voorwaardelijk.