Automobilisten vragen zich af: wat is er anders aan de N361?

De provinciale weg tussen Winsum en de stad Groningen is weer open nadat er zes weken lang wegwerkzaamheden plaatsvonden.
Maar menig automobilist vroeg zich maandagochtend af wat er nou, naast een nieuwe asfaltlaag, allemaal gebeurd is.
In Adorp heeft de weg een lichtere kleur gekregen. Dat moet er voor zorgen dat er 's avonds minder straatverlichting nodig is omdat het asfalt contrasterend is. Het licht van de auto's wordt daardoor beter verdeeld. Ook is het nieuwe wegdek geluidsreducerend.

Een dorpsweg

Het midden van de weg wordt aangegeven door een rode lijn. En de randen van de weg zien er anders uit met bloemperken. In het centrum van het dorp is een breed versteend fietspad en wandelpad gekomen.
Dit alles moet er volgens de provincie Groningen voor zorgen dat automobilisten een 'dorpser' gevoel krijgen als men Adorp in rijdt en dat mensen de snelheid verminderen naar 50 kilometer per uur.
Dat de weg open is wil niet zeggen dat de werkzaamheden over zijn. Zo wordt er de komende weken nog druk gewerkt aan het afmaken van het fietspad en de trottoirs. Ook staat er nog een kast midden op het fietspad, die weg moet.
Er staat een kast in de weg

Andere aanpassingen

Tussen Adorp en Sauwerd zijn de kruisingen ook aangepast. Een aantal zijn overzichtelijk gemaakt.
Verder is de oversteek voor fietsers veranderd bij de kruising met de Harssenslaan en is de weg op sommige plekken verbreed. Ook de fietsoversteek vlak voor de stad bij de Adorperweg is aangepakt.

Langere afslag

Aan het einde van de N361 in de stad Groningen is bij het stoplicht het linksafvak richting Noorderhoogebrug 75 meter langer gemaakt. De provincie heeft dit gedaan om ervoor te zorgen dat er minder snel filevorming ontstaat.