Instellingen

Familie gewurgde zwangere vrouw: 'We blijven met vragen zitten'

Februari 2019: onderzoek bij de woning van het slachtoffer
Februari 2019: onderzoek bij de woning van het slachtoffer © ProNews
'Tot op de dag van vandaag is de waarheid niet onthuld. De familie is verscheurd. We blijven met vragen zitten.' Dat zeiden twee mannen dinsdag tijdens de rechtszitting over hun vermoorde zwangere zus in Leens.
De broers maakten tijdens de rechtszitting, die een dag duurt, gebruik van hun spreekrecht. 'Onze zus Fyori pleegde geen overspel. Dit zijn leugens. Fyori keek nooit een andere man aan.'
De vrouw werd in de nacht van 27 op 28 februari in Leens door haar 30-jarige echtgenoot gedood. De vrouw was op dat moment vijf maanden zwanger. Haar echtgenoot had haar die middag horen praten met een andere man. Hij meende in het gesprek te horen dat zijn vrouw mogelijk een affaire had met deze man.

'Goed huwelijk, zonder ruzie'

Hij vertelde de rechters dat hij zijn vrouw 's avonds in bed confronteerde met wat hij had gehoord. Hij kreeg naar eigen zeggen geen antwoord, waarna een worsteling ontstond.
De man kan zich veel niet herinneren. Hij had een goed huwelijk, zonder ruzie. Voor hem was het ook een raadsel hoe het zo ver kon komen.

Geen stoornissen

De man is onderzocht door een psychiater, psycholoog en een gedragsdeskundige. Volgens de deskundigen zijn er geen stoornissen geconstateerd en achten zij de man volledig toerekeningsvatbaar. Volgens en forensisch patholoog is de doodsoorzaak zuurstofgebrek.

40.000 euro schadevergoeding

Voor de kinderen (twee en bijna vijf jaar oud) wordt als affectieschade een vergoeding van in totaal 40.000 euro gevraagd. Later op de middag stelt het Openbaar Ministerie aan de rechtbank voor welke straf de man opgelegd moet krijgen.