Damwandoperatie nog niet klaar: Hereweg in herfstvakantie dicht

De Hereweg in Stad is tijdens de herfstvakantie afgesloten rond de kruising met de zuidelijke ringweg. Tijdens de vakantie worden op die plek namelijk damwanden in de grond geplaatst.

De voorbereidingswerkzaamheden beginnen vrijdagavond 19 oktober. Het daadwerkelijke intrillen begint op op maandag 21 oktober, en kan tot en met het weekend erop doorgaan. De ringweg zelf blijft gewoon open.

Ook 's weekends werk

Het intrillen van de damwanden gebeurt tussen 7.00 en 19.00 uur. Mogelijk wordt ook op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 'getrild'.

Tussen 19.00 en 7.00 uur ligt het werk niet helemaal stil: dan zijn er werkzaamheden met minder geluidshinder. Er wordt dan bijvoorbeeld opnieuw geasfalteerd: het huidige asfalt raakt tijdens de werkzaamheden namelijk te erg beschadigd om er nadien nog gebruik van te maken.

Waarom worden die damwanden geplaatst?

De damwanden die aannemer Combinatie Herepoort plaatst zijn nodig voor de aanleg van de nieuwe zuidelijke ringweg.

Een deel van de nieuwe weg wordt verdiept aangelegd, en loopt dus ondergronds. De bouwkuip waarin de weg wordt aangelegd, bestaat uit de damwanden die momenteel de grond in gaan. De nieuwe weg moet in 2024 opengaan.

De bedoeling was eerst om de werkzaamheden in vier weekenden te laten plaatsvinden. 'Maar dat wilden we niet meer, want dan zit je de omwonenden vier weekenden lang te plagen', zegt Bert Kramer namens de aannemer.

Geen invloed op 4 Mijl

De werkzaamheden hebben geen invloed op de 4 Mijl. Die vindt op 13 oktober plaats, een week voordat de werkzaamheden beginnen. Traditiegetrouw loopt de route van de hardloopwedstrijd over de Hereweg.

Nog 1200 meter

De werkzaamheden waarvoor de zuidelijke ringweg afgelopen zomervakantie werd afgesloten, zijn op tijd afgerond. Toch is het intrillen van de damwanden nog niet klaar. Er moet nog zo'n 1200 meter aan damwand op de plek worden gezet.

Lees ook:

Wegen rondom Stad weer geopend
Lawaai ringweg eist zijn tol: 'Ik hoef geen wekker meer te zetten'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws